Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ اولین دوره آموزشی «طب سنتی ایرانی ــ اسلامی» با همکاری سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مؤسسه تحقیقات حجامت ایران با حضور حکیم حسین خیراندیش، پدر طب سنتی ایران، حکیم تاج‌بخش، استاد طب سنتی و عاتکه موسوی نسل خامنه، متخصص تغذیه با موضوع اصلاح سبک زندگی، آشنایی با گیاهان دارویی و تغذیه سالم و نقش غذا‌ها و نوشیدنی‌ها در طب سنتی ایرانی ــ اسلامی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین خیراندیش، پدر طب سنتی ایران در این نشست با اشاره به تعریفی از سبک زندگی اسلامی، گفت: به‌طور کلی هرموجودی به اقتضای وجود خویش، به استفاده از روش‌ها و رفتار‌هایی نیاز دارد که سبک معماری و جایگاه او را برای زندگی خودش سامان دهد. خداوند این سبک‌ها و روش زیست را به همه موجودات دیکته کرده است. بخشی را به شکل عقل غریزی و بخشی را به شکل عقل عملی و عقل نظری در کل نظام طبیعت مشخص کرده است.
وی افزود: خداوند برای کل فلسفه زیست و آرما‌ن‌های انسان به‌عنوان یکی از مخلوقات‌ هدف‌دار نظام هستی، قالب و سلسله دستوراتی را ارائه کرده که همه این دستورات در قالب سبک زندگی اسلامی خلاصه می‌شود. اگر این موارد که از سوی نمایندگان خدا بر روی زمین اعمال می‌شود، اجرا شود، انسان به تعالی می‌رسد.
پدر طب سنتی ایران اظهار کرد: سبک زندگی در حقیقت تبلور عالی الگوها، آرمان‌ها، آرزو‌ها و روش‌هایی است که از مجموعه اندیشه‌ها و آمال‌های دستورات الهی بر‌می‌آید و براساس آن یک تمدن و قالب زیستی تهیه می‌شود تا انسان‌ها به‌گونه‌ای در آن زندگی کنند و در نهایت به شکل نا‌خودآگاه و آگاه به سعادت برسند. این سبک زندگی مورد توجه جامعه اسلامی است؛ سبکی که به انسان می‌گوید به‌گونه‌ای زندگی کن که آگاه و نا‌خودآگاه تو را خوشبخت می‌کند. خوشبختی که موافق طینت و عقل عمومی و آرمانی است. در این جریان، اگر ما این موارد را در یک قالب مشخص تفهیم کنیم و سازمان، نظام و روشی را برای آن تعریف و بازچینش کنیم، به سعادت عالی رسیده‌ایم.
خیراندیش افزود: این زندگی آرمانی، اصول، فروع و سلسله اولویت‌هایی دارد که با این نگاه باید خودمان را سامان دهیم. انسان موجودی دوبعدی است که دارای یک بعد مادی و یک بعد غیرمادی و روحانی است. این انسان از دو بعد هم اثرپذیر است. یک بعد طبیعی و دیگری بعد فوق طبیعی یا همان روحی و الهی؛ لذا باید ظرف روحی او به شکلی باشد که این ابعاد در او تعدیل و تعادل را حفظ کند.
وی با بیان اینکه امروز مکاتب دنیا نشان داده‌اند که به درستی بعد روحی را تبیین نکرده‌اند، ادامه داد: اگر بخواهیم سبک زندگی را به درستی نشان دهیم، باید روش و منشی را مطرح کنیم که در آن هم جسم در حال تعادل نسبی باشد و هم روح بتواند بر جسم سوار شده و رفتار و تأثیرات متقابلی بین روح و جسم پدید بیاید و در نهیات هر دو بتوانند همدیگر را رشد دهند.
خیراندیش گفت: برای این روش‌ها و منش‌ها ستون‌هایی تعریف شده که به شکل تعدیل جسم یا همان تعدیل رفتاری شناخته می‌شوند. این ستون‌ها در طب با عنوان ایجاد تعادل مزاج تعریف می‌شوند. تن انسان برایند اثر چهار ماده شامل صفرا، سودا، بلغم و دم است که هرگاه این چهار ماده در حالت تعادل نسبی باشند، بدن سالم است و هرگاه یک یا چند مورد از این‌ها از حالت تعادل خارج شوند و افزایش یا کاهش پیدا کنند، بدن وارد حیطه بیماری می‌شود. حفظ تعادل اخلاط چهارگانه در بدن یعنی بهداشت و ایجاد تعادل اخلاط به معنی درمان بیماری‌ها شناخته می‌شود.
پدر طب سنتی ایران با اشاره به اینکه برای ایجاد تعادل در بدن، سبک زندگی و خوراکی‌هایی لازم است که انسان را همیشه در حالت تعادل نگه دارد، افزود: این خوراکی‌ها در اینجا ابزار تعادل است. ابزار تعادل ضرو‌رت‌های شش‌گانه‌ای است که در منابع طب مطرح شده و با عنوان سازگار‌سازی بدن، خواب‌ و بیداری مناسب، خوردنی‌ها و آنچه که باید از بدن دفع شود و قوت‌های روحانی که بدن باید دریافت کند شناخته می‌شود که همان تربیت روح و نقش نماز در سلامت جسم و جان است. وی در ادامه گفت: نماز با هر زبانی روح را تعدیل می‌کند. چگونگی تنظیم ارتباط معنوی انسان با خدا موجب تعدیل ارتباط جسمی او هم می‌شود و اینگونه نیست که نماز تنها با روح کار داشته باشد و با جسم بیگانه باشد؛ بلکه اثر آن بر جسم هم بسیار است. ما وقتی‌که نماز را به وقتش نمی‌خوانیم، کل روحمان آسیب می‌بیند و از طریق آن جسممان هم ناراحت می‌شود و در نهایت همه کار‌ها به‌هم می‌خورد.

خیراندیش با بیان اینکه نماز مانند یک دومینو بر سایر موارد اثر می‌گذارد، ادامه داد: به عنوان مثال، اگر نمازم را با تمرکز بیشتری بخوانم، می‌توانم بحث و مطالب خودم را هم با دقت بیشتری مطرح کنم؛ یا وقتی که با معنویت بیشتری از نماز بهره بگیرم، کلمه‌ای که می‌گویم به دلم رسوخ می‌کند و جملاتی را که می‌گویم، به دل مخاطب رسوخ می‌کند و این باعث می‌شود که گاهی اوقات خود فرد هم از بحث‌های خودش لذت ببرد؛ لذا وقتی دقت می‌کنیم، می‌بینیم که تمامی این موضوعات با نماز فرد ارتباط دارد.
وی با اشاره به تدوین مقاله‌ای در مورد نقش نماز در مدیریت مدیر، افزود: در این مقاله به موضوع جایگاه نماز در تقویت روابط و مدیریت تأکید شده بود؛ لذا نماز با تمام تمهیداتش ضرورت هفتم از زندگی انسان می‌شود. ما اگر بخواهیم بر اساس شش موردی که برای سلامت روحی و جسمی مطرح شد، مواردی را هم برای سلامت اجتماعی مطرح کنیم، به چند رکن ضروری می‌رسیم که برای تک تک آن‌ها پیشنهاداتی داریم. در سلامت اجتماعی یک ارتباط خصوصی و یک ارتباط اجتماعی داریم. ارتباط اجتماعی جدا از اینکه کار و وظیفه ماست، پرتو اجتماعی دارد.
خیراندیش با اشاره به اینکه در حوزه دین‌داری معتقد به دین کاربردی هستم؛ اظهار کرد: طرفدار دین خیالی و کلی‌گو نیستم. دینی را می‌پسندم که امروز و الان بتواند نسخه ارائه دهد و به من کمک کند. در طب هم این‌گونه هستم و بیشتر طب کاربردی را می‌پسندم تا یک نسخه فوری و درمان سریع را ارائه دهد. پس اگر بخواهیم در روابط اجتماعی برای قوام نظام اجتماعی و استحکام آن ستون‌هایی را قائل بشویم، باید ارکان‌های اجتماعی حاکم باشد تا بنیاد نظام اجتماعی را مستحکم کند. در دین کاربردی هم باید ببینیم که چه مشکلات کلانی را می‌تواند مرتفع کند.
وی با بیان اینکه ارکان نظام اجتماعی صداقت و امانت است، افزود: نظام اجتماعی سالم نیازمند صداقت و امانت است. بحران اقتصادی فعلی در کشور ناشی از نبود امانت و صداقت است. رکن اصلی و ضروری حاکم بر نظام اسلامی این دو مورد است و اگر بخواهیم موفقیت و عدم توفیق جامعه فعلی را بررسی کنیم، باید ببینیم که این دو رکن تا چه حد عملی و احیا شده‌اند.
پدر طب سنتی ایران در ادامه گفت: امروز بسیاری از کشور‌های غربی غیرمسلمان سبک زندگی‌شان اسلامی است و این در حالی است که جامعه ما در طول ۴۰ سال نتوانسته اعتماد اجتماعی را فراگیر کند. خیلی از کشور‌های اسلامی این‌گونه هستند و لذا ضرورت دارد تا موضوع اعتماد اجتماعی به عنوان یک قانون در کشور اجرایی شود و خانواده‌ها هم این موضوع را به فرزندان و خانواده‌های خودشان آموزش دهند و آن را تبیین کنند.   خیراندیش تصریح کرد: رکن بعدی نظام اجتماعی اسلام، تعاون است. اگر تعاون گسترش پیدا کند، زندگی بسیار آسان می‌شود. در سبک زندگی اسلامی، تعاون یکی از ارکان اصلی و اساسی است که در جامعه فعلی باید احیا شود. چه خوب می‌شد اگر جامعه به‌گونه‌ای می‌شد که مردم به حرف‌های هم اعتماد می‌کردند و تعاون را احیا می‌کردند. تعاون در توسعه اقتصادی، تعاون در شاداب‌سازی و تعاون در نهضت ملی که اصل اول آن باید امانت و صداقت باشد، جامعه را به حقیقت قرآنی نزدیک می‌کند.
ثروتمندان همیشه دونده‌
وی بیان کرد: رکن دیگر در نظام اجتماعی اسلامی قناعت است. قناعت در روح، جسم و زندگی باید تعریف شود. روح قناعت باعث آرامش زندگی می‌شود و باید این حدیث حضرت علی(ع) را که فرمودند قناعت موجب آرامش می‌شود، در جامعه تبیین کنیم. ما امروز کسری قناعت داریم و همه ما به نوعی ثروتمندانی همیشه دونده‌ هستیم که زندگی خود را تبدیل به یک بازی فوتبال کرده‌ایم و هیچ توسعه‌ای نداریم. البته ما مخالف رشد و توسعه نیسیتم، بلکه باید رشد و توسعه‌ای همراه با سعادت داشته باشیم.
این استاد دانشگاه رکن دیگر سبک زندگی سالم در نظام خرد و کلان را اعتماد به نفس و به تفسیر اسلامی توکل به خدا دانست و گفت: اگر اعتماد به نفس قوی داشته باشیم، تمام ثروت‌های فکر و اقتصادی دنیا برای ما خواهد بود. هرکسی که توکل به خدا یا اعتماد به نفس نداشته باشد، مانند یک تکه چوب لرزان بر روی آب است که به هیچ وجه نمی‌توان به آن تکیه کرد. خداوند در آیات بسیاری از قرآن کریم در مورد اعتماد به نفس و اعتماد کردن بشر به خودش سخن گفته است. اعتماد به خدا موجب چندین برابر شدن اعتماد به خود و موجب شکوفایی قوه تن و روان می‌شود؛ لذا باید اعتماد به خدا را تمرین کنیم و این مهم جزء اصول تربیتی و معنوی زندگی روزمره ما قرار بگیرد.
خیراندیش اظهار کرد: رکن بعدی در نظام اجتماعی اسلامی تمرکز و دیگری تفکر است. تمرکز برای سامان دادن به زندگی بسیار ضروری و مفید است و آینده فرد با تفکر ساخته می‌شود. تفکر موجب کشف زوایای مختلف زندگی می‌شود و لذا باید آن را به یک عادت روزانه در زندگی تبدیل کنیم. تمرکز نیازمند تفکر است و تفکر اصل بعدی است. تمام خلط‌های اجتماعی با تفکر حل می‌شود.   به گزارش ایکنا در بخش دیگری از این برنامه، حکیم تاج‌بخش، استاد طب سنتی مسائلی را پیرامون اصلاح و سبک زندگی، آشنایی با گیاهان دارویی و  نقش غذا‌ها و نوشیدنی‌ها در طب سنتی ایرانی ــ اسلامی مطرح کرد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا جامعه سلامت تفکر اجتماعی خیراندیش سعادت بشریت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۲۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق سند تحول آموزش و پرورش جدی گرفته شود

امام جمعه کاشان گفت: اجرای سند تحول آموزش و پرورش در هر مقطعی جدی گرفته نشد ضرر کردیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدسعید حسینی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه کاشان ضمن اشاره به حکمت 49 نهج‌البلاغه اظهار داشت: از شدت عمل انسان کریم و بزرگوار باید پرهیز کرد وقتی گرسنه می‌شود و از تهاجم انسان پَست نیز باید پرهیز کرد.

وی افزود: انسان کریم در معرکه جنگ وقتی قرار می‌گیرد یعنی شکم خود را پر نمی‌کند و جان خود را برای شهادت یا پیروزی آماده می‌کند و از این رو از انسان کریم باید پرهیز کرد وقتی در آن حالت وارد میدان می‌شود و از سوی دیگر آدم کریم در زمان تمکن مالی نسبت به فقرا تواضع دارد و در غیر این شرایط به سمت اغنیا یورش پیدادکرده و حق فقرا را می‌گیرد.

امام جمعه کاشان ضمن گرامیداشت هفته معلم ابراز داشت: پیامبر اعظم در حدیثی فرموده است معلم کسی است که برای خدا علمی را می‌آموزد و و آن را یاد می‌دهد و در روز قیامت به تنهایی یک امت مبعوث می‌شود و رهبر معظم انقلاب نیز تاکید کردند در سال‌هایی که سند تحول آموزش و پرورش جدی گرفته نشد، ضرر کردیم.

وی ضمن اشاره به ماجرای غزه گفت: دولت آمریکا خصوصا به صهیونیست‌ها گفته که از غزه عقب‌نشینی کنید و نبرد خود را علیه مقاومت به شکلی دیگر انجام دهید و به سراغ ترور رهبران مقاومت بروید چراکه علی رغم حملات دشمن اکثر تونل‌های مقاومت همچنان فعال است.

حسینی ضمن اشاره به جواب بازدارنده جمهوری اسلامی در پاسخ به حمله صهیونیست‌ها به کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق تصریح کرد: در این پاسخ بازدارنده محاسبه دقیقی انجام شده بود و اصابت موشک‌ها دقیقا به هدف برخورد کرد.

وی ضمن اشاره به بیداری دانشگاه‌های جهان تاکید کرد: خطاب به جوانان اروپا و آمریکا سال 93 و 94 نامه‌ای صادر شد که خطاب به جوانان مطالب مهمی را ایراد کردند و جوانان را آینده‌سازان کشور خود اعلام کردند و آنان را به سمت قرآن کریم دعوت کردند.

امام جمعه کاشان ضمن ابراز امیدواری از زوال رژیم صهیونیستی به عنوان غده سرطانی افزود: آمریکا با مقاومت عراق سه ماه پیش منعقد شده بود اما چند روز قبل آمریکا یک پادگان نظامی مورد هدف قرار داده و تعدادی از اعضای حشدالشعبی را به شهادت می‌رسانند و حشدالشعبی نیز پاسخ داد.

وعده صادق کاری ستودنی بود

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردستان، حجت‌الاسلام حسن دهشیری ظهر امروز در خطبه‌های نماز جمعه در مسجد جامع اردستان ضمن عرض تسلیت شهادت حضرت امام صادق علیه‌السلام اظهار داشت: حضرت امام صادق شیخ‌الائمه نام گرفته آن هم به جهت عمر زیادتر بوده به نحوی که 34سال عمر بابرکت خود را امام بوده و با دو تن از خلیفه‌ها هم عصر بود که ظلم‌های زیادی را به امام روا داشتند و یکی از آن‌ها به نام منصور دوانقی با قصاوتی که داشت امام را به شهادت رساند.

وی افزود: رهبر انقلاب اسلامی مطالب مهمی را در جمع فرهنگیان گفتند؛ باید از بین فرهنگیان افرادی به عنوان الگو معرفی شوند در حالی که روز معلم متاسفانه خیلی کم رنگ جلوه داده می‌شود و این موضوع باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.

دهشیری گفت: برخورد  پلیس با دانشجویان در قبال مسائل غزه را یادآور شدند که سازمان ملل و آن‌هایی که حرف از حقوق بشر می‌زنند این‌ها را نمی‌بینند و بیش از دو هزار دانشجو را بازداشت کرده‌اند و امید است این مهم به زودی تمام شود و مردم غزه روی خوش را ببینند در حالی که کشورهای دیگرچشمشان را بسته‌اند و از آمریکا حمایت می‌کنند.

امام جمعه اردستان گفت: شاهد بودیم ایران با اجرای وعده صادق تنبیهی درس خوبی به دنیا داد و جام زهری را به حلق اسرائیل ریخت و سپاه پاسداران کاری ستودنی کردند و مسئولان هم بیایند وعده صادق اقتصادی بدهند و حجمه محکمی به مفسدان اقتصادی داشته باشند و با آن‌ها برخورد کنند چراکه این فشار اقتصادی قابل تحمل نیست هرچند دولت تلاش می‌کند اما کافی نیست و باید با دانه درشت‌ها برخورد شود تا مردم شاهد آرامش اقتصادی باشند.

وقایع اخیر در دانشگاه‌های جهان بی‌سابقه بود

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نطنز، حجت‌الاسلام اصغر عقیلی امام جمعه بادرود در خطبه نماز جمعه بادرود با تسلیت سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) این حضرت را در اسلام و مسلمین بالا توصیف کرد و اظهار داشت: این امام همام توانست معارف و احکام دینی را به خوبی تبیین کنند و امروز به برکت تلاش‌های این امام، مذهب ما اسلام ناب جعفری است.

امام جمعه بادرود با اشاره به حمایت دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا از مظلومان فلسطین افزود: حوادث این روزهای دانشگاه‌های آمریکا و اروپا و اعلام حمایت دانشجویان این دانشگاه‌ها از مظلومان فلسطین و انزجار از جنایات دهشتناک صهیونیست‌ها، رویدادی بی‌سابقه را رقم زده است.

وی تاکید کرد: در هر نقطه‌ای از عالم، هر نهضت و جریانی که با هدف بیداری ملّت‌ها و رهایی آن‌ها از بندهای استثمار و استعمار قد علم کرده است، نظام‌های مستکبر جهانی در پی سرکوبی و خاموش کردن صدای این بیداری برآمده‌اند.

عقیلی تصریح کرد: موضوع اصلی این دشمنان بشریت که به‌عنوان یک راهبرد اساسی از سوی آنان دنبال می‌شود، جلوگیری از شکل‌گیری این آگاهی و بیداری عمومی است زیرا اگر این بیداری شکل بگیرد منافع آنها به خطر می‌افتد.

قالیباف: ایجاد تحول در آموزش و پرورش، موجب تحول در کشور است

وی تصریح کرد: عملیات وعده صادق نشان‌دهنده قدرت روزافزون جمهوری اسلامی ایران و ضعف رژیم صهیونیستی و حامیانش در قبال انقلاب اسلامی است؛ دوران ائتلاف‌های غربی علیه مسلمانان گذشته و جبهه مقاومت با اتکا به جوانان مومن و انقلابی دیگر اجازه تفکر ایجاد ائتلاف‌هایی از این دست را به استکبار را نمی‌دهد.

انتهای پیام/801/.

دیگر خبرها

  • تعلیم و تربیت احیاکننده تمدن عظیم اسلامی است
  • هستی گهواره من/ اضطراب مرگ معنا بخش زندگی / گریز از مرگ با مد و دفن شدن در نقش اجتماعی
  • علم الهدی: امامت سیاسی دشمن دارد/ امام فقط شاگردپرور و عالم نیست؛ اصل امامت به تشکیل نظام رهبری و تشکیلات حکومت اجتماعی است
  • امام صادق (ع) بنیانگذار تمدن نوین بشری
  • پایگاه مسجد باید محور همه فعالیت‌ها قرار بگیرد
  • تحقق سند تحول آموزش و پرورش جدی گرفته شود
  • علم و دانش‌پایه و اساس سعادت و اقتدار یک کشور است
  • معرفی برترین ها در سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • معلم اساسی‌ترین عامل تحقق اهداف نظام تعلیم و تربیت است
  • راهکارهای دانشگاهی برای تحقق «جهش تولید با مشارکت مردم»